De voordelen van een grillpan

9 jan

Weet je al wat je vanavond gaat eten? Waarom kies je niet eens voor een lekker stukje kwaliteitsvlees gebakken in een grillpan? Iedereen met getrainde smaakpapillen weet immers dat er geen betere manier bestaat om de echte smaak van vlees beter tot zijn recht te doen komen. Een grillpan heeft bovendien nog een aantal andere belangrijke voordelen in petto!

Foto credit: Kookpunt.nl

Liefhebbers van lekker eten hechten niet alleen veel belang aan de smaak van voedsel, maar staan ook even stil bij presentatie. In dat opzicht is er maar één manier om vlees keurig en netjes te presenteren. Wanneer je vlees klaarmaakt in een authentieke pan die je kan gebruiken om te grillen, zal je zien dat er een aantal lijnen op je lapje vlees gebrand zullen staan. Die grillijnen zijn niet alleen het bewijs dat je met een hoogstaande pan werkt, maar ze zullen je gasten er ook van overtuigen dat je stukje vlees eens zo lekker is. Het oog wil immers ook wat…

Wanneer je geeft om je gezondheid, is het ook erg belangrijk om vlees te grillen. Elke goede pan waarin je kan grillen heeft een bakoppervlak dat bestaat uit verhoogde ribbels. Die ribbels zullen ervoor zorgen dat het vet of het vocht dat uit je lapje vlees ontsnapt, niet meer in contact komt met je maaltijd. Dat betekent dat je op een makkelijke manier vetvrij en gezond vlees kan bereiden. Op die manier investeer je niet alleen in de smaak van je voedsel, maar ook in je eigen gezondheid.

Een bijkomend voordeel is dat de warmte in een betrouwbare pan die je kan gebruiken om te grillen erg gelijk is verdeeld. Dat betekent dat je in een adem verschillende stukjes vlees kan klaarmaken. Aangezien erg geen warmteverlies is aan het oppervlak van de pan, hoef je je niet alleen te beperken tot vlees. Groenten en vis kan je ook probleemloos grillen, zonder je zorgen te moeten maken over het bakproces of de uiteindelijke smaak. Bovendien kan je de pan ook gebruiken om gerechten eerst aan te bakken en ze daarna in de oven te plaatsen. Op die manier heb je ook nog eens heel wat minder afwas!

Als je echt geeft om de smaak en om de kwaliteit van de gerechten die je voorzet, dan is er maar één aanvaardbare keuze. Grillen betekent niet alleen lekker en gezond koken, het is een manier om te tonen wat je als kok in je mars hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: