Traditionele aardappelpuree

30 Okt

De geur die je ruikt als je binnen loopt in grootmoeders keuken. De boter die net nog weg smelt tussen de stamper en de aardappelen. De melk die zich nog een weg baant door heen de massa, die het geheel zo smeuïg maakt. Een ei dat zorgt voor textuur en de mooie gele kleur. Nog wat muskaatnoot, peper en zout en klaar is kees. Een aardappelpuree, groots in zijn eenvoud.

aardappelpuree

Aardappelpuree. Photo: Danny Ngan.

Veel is er duidelijk niet om nodig om een goede aardappelpuree te maken, het kan ook zeer leuk zijn. We kunnen de puree ook op verschillende manieren bereiden.

Zo kan een lekkere gratin gemaakt worden door een eierdooier en wat geraspte kaas boven op de puree te smeren en het eventjes in de oven te plaatsen.

Of met de hulp van wat paneermeel kunnen we er overheerlijke kroketjes van maken.

We mogen natuurlijk ook niet de ‘pommes duchesse’ vergeten, die we bekomen door rozetjes te spuiten en deze goudbruin te laten bakken in de oven.

We mogen de Franse legerapotheker Parmentier bedanken voor zijn creatie: http://www.koksforum.nl/artikel/aardappelen/historie.html.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: