Gezonde soep recepten

5 sep
pompoensoep

Pompoensoep. Image by Skånska Matupplevelser

Nu het einde van de zomer met rasse schreden nadert, is het tijd om een aantal lekkere en gezonde soeprecepten van onder het stof te halen. In dat opzicht is pompoensoep een onbetwiste klassieker. De soep is niet alleen erg lekker, maar ook makkelijk te maken. De pompoen is bovendien een erg veelzijdige groente en bijzonder leuk om zelf te kweken.

Dankzij Halloween is de pompoen aan een heuse inhaalbeweging bezig. Aan het einde van oktober kopen veel jongeren dan ook een pompoen om te gebruiken bij de feestelijkheden die bij de avond horen. Wist u trouwens dat de pompoen en de komkommer tot dezelfde familie behoren?

Meer details hierover zijn te vinden op de blog Appels en Bietjes.

Wanneer u aan het koken gaat, onthoud u best dat niet iedere pompoen geschikt is om lekkere maaltijden mee te maken. De pompoen bij uitstek om pompoensoep te maken is de winterpompoen. Het vruchtvlees van de winterpompoen kan je makkelijk nog enkele dagen na het aansnijden bewaren in de koelkast. De ideale pompoen voelt ook erg
stevig aan. Laat je in de supermarkt niet verleiden door de lagere prijzen die je vaak bij minderwaardige pompoenen ziet. Een lekker en voedzaam bord soep kan je alleen maar maken als je beschikt over de beste ingrediënten. Eens de soep klaar is, is het smullen geblazen. Jong en oud kunnen genieten van dit gerecht zonder zich schuldig te voelen over vervelende voedingswaarden. Pompoenen bestaan immers voornamelijk uit water. Arm aan vet en calorieën, maar rijk aan vitamine C en eiwit.

Zeg nu zelf… wie houdt er niet van pompoen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: